Recensie

Cover van The Break-Up
 Toon de quotesQuotes (1)
 Toon de videoclipTrailer

 

 Ga naar Cinema.nlCinema.nl
 Query IMDbIMDb.com

The Break-Up (2006)

. . . pick a side.

Gary Grobowski (Vinci Vaughn) is recht door zee, praat graag, maar luistert des te minder. Hij verzorgt populaire excursies van 'The Three Brothers' op een tourbus door Chicago. Gary woont samen met Brooke Meyers (Jennifer Aniston), die werkzaam is bij een kunstgallerij.

Op een avond, wanneer de twee bezoek ontvangen in hun appartement, escalleert de relatie en zet Brooke er een punt achter, omdat ze het nare gevoel weinig gewaardeerd te worden. Van dat moment proberen ze elkaar op half komische wijze af te troeven en spelen ze hun vrienden tegen elkaar uit.

Helaas is het net allemaal wat te veel geschreeuw om met één van de hoofdrollen te kunnen identificeren. De maffiosi gedachtes van Johnny O (Jon Favreau) zijn nog de meest geslaagde grappen.

Om eerlijk te zijn verwachtte ik net wat meer dan deze film. Het lokkertje van "deze film begint waar andere eindigen" werkte, maar de uitwerking onder leiding van Peyton Reed is wat vlak. Het handje vol figuren rondom Gary en Brooke doen weinig ter zake en weten geen indruk te maken op de kijker. Het script heeft ook de sterren Vaughn en Aniston niet voldoende uitgebuit. De twee daten momenteel. Laten we hopen dat ze buiten de set beter communiceren dan via het script. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Peyton Reed »
genre: Komedie/Drama/Romantiek
taal: Engels
première: 15-6-2006
waardering: 3 sterren3 sterren3 sterren
website: http://www.thebreakupmovie.net/
 
kijkwijzer:   MGGT
Edgar Verburg.